Lopen jullie ook aan tegen de complexiteit van een samengesteld gezin?

Een samengesteld gezin brengt een andere dynamiek met zich mee dan een kerngezin. Veel stellen worstelen hier mee. Praktijk MOOS helpt je graag!

Het vormgeven van een samengesteld gezin brengt een hoop vraagstukken en thema’s met zich mee. Of jullie nu wel of niet goed kunnen praten met elkaar, je mist allebei de ervaring met een samengesteld gezin en de thema’s die daarin een rol spelen.

Wat is het geheim van geslaagde samengestelde gezinnen?

Je vraagt je soms af of gelukkige samengestelde gezinnen wel bestaan…ja zeker!

Maar hoe doe je dat als je je met momenten tussen twee vuren voelt staan? Of als je verschil voelt tussen je eigen kind en het kind van je partner? Of heb jij bijvoorbeeld ook wel eens het gevoel dat je er niet echt bij hoort?

Het vormgeven van een samengesteld gezin vraagt meer dan veel van elkaar houden en goed met elkaar kunnen praten. Natuurlijk is liefde de beste basis, maar vooral ook weten wáárover met elkaar te praten draagt bij aan het slagen van je nieuwe gezamenlijke gezin.

Onder mijn begeleiding kijken jullie samen naar thema’s als:

  • De rol en de invloed van de andere ouder (de ex-partner).
  • De kinderen groeien op in twee gezinnen.
  • De achtergrond van verlies en verdriet die een samengesteld gezin kent.
  • Een samengesteld gezin is een samenvoeging van twee gezinsculturen.
  • De rollen van de ouder en de stiefouder.
  • Het verschil tussen bloedband en stiefband.

Verliefd en verder met elkaar?
Of vastgelopen in het beeld wat je had voordat je ging samenwonen?

Samen kunnen we kijken naar wat er nodig is ter voorbereiding op jullie samengestelde gezin. Een goede start is namelijk de helft van het succes.
Wanneer je samenwoont en je vraagt je af wat er nodig is niet op ‘uit elkaar gaan’ af te stevenen, neem dan zeker ook contact op. Samen kunnen we kijken wat er nodig is om koers te zetten naar een mooi samengesteld gezin, waarin jullie liefde weer de basis is.

Ik heb jarenlange ervaring als scheidingsmediator en ouderschapsbemiddelaar in Breda en ben opgeleid tot Samengestelde Gezinnen Coach.

Kijk voor meer informatie op samengestelde gezinnen coaching. Voor vragen mag je altijd bellen of mailen naar 06 14 12 62 34 of joyceferket@praktijkmoos.nl.

 

2020-06-10T11:29:23+00:00

Leave A Comment

Stuur mij een WhatsApp whatsapp