Echtscheidingsconvenant2019-10-05T16:34:31+00:00

Echtscheidingsconvenant

Wanneer u of uw partner heeft besloten te willen scheiden moeten er ineens veel zaken geregeld worden. Wanneer je gehuwd bent is het bijvoorbeeld nodig om een echtscheidingsconvenant op te stellen. Dit is een schriftelijke overeenkomst waarin alle afspraken met betrekking tot de echtscheiding staan opgenomen. Denk hierbij aan afspraken over de gezamenlijke woning, de financiën, de gezamenlijke inboedel en jullie pensioenregelingen. Onder begeleiding van een echtscheidingsmediator (familiemediator) stel je dit convenant gezamenlijk op. De familiemediator leidt jullie door het proces en zorgt er voor dat alle onderwerpen die belangrijk zijn besproken kunnen worden. Goede, gezamenlijk gedragen afspraken vormen de basis voor jullie individuele toekomst na de scheiding.

foto-voor-echtscheidingsconvenant-pagina
Naast het convenant is het, wanneer jullie minderjarige kinderen hebben, nodig om een ouderschapsplan op te stellen. In dit plan maken jullie afspraken over de zorg en opvoeding van jullie kinderen, omdat het ook na de scheiding belangrijk is samen ouders voor de kinderen te blijven.

Bij Praktijk MOOS biedt hiervoor een 5-gesprekken traject. In dit traject stellen jullie in gezamenlijk overleg het convenant en ouderschapsplan op en worden beide documenten, vergezeld van het verzoek tot echtscheiding, ingediend bij de Rechtbank. Praktijk MOOS werkt hiervoor nauw samen met een vaste familieadvocaat.

Wanneer je samenwonend bent is het niet noodzakelijk om een convenant op te stellen. Jullie samenlevingscontract kan met een brief aan de notaris ontbonden worden. Wanneer jullie in het bezit zijn van een gezamenlijke woning en gezamenlijke financiën is het wel raadzaam afspraken hierover schriftelijk vast te leggen. Een ouderschapsplan is ook voor samenwonende ouders, met gezamenlijk gezag, verplicht.

Ga je scheiden en heb je vragen over het echtscheidingsconvenant, het ouderschapsplan of vraag je je af of mediation past bij jullie situatie, neem gerust contact op.

  • Direct starten

  • MfN Gecertificeerd familiemediator

  • Gespecialiseerd in gezamenlijk ouderschap na scheiding

  • Scheiden of blijven? Ook mogelijkheden voor relatietherapie

Contact informatie

Praktijk-Moos

  • Wethouder van Haperenstraat 36, 4813 AM Breda

  • 06-1412 6234

  • joyceferket@praktijkmoos.nl

MfN Geregistreerd

MfN-Registermediator CMYK

logomfn-familymediatoreft-logo

Naamloos-1

Menu

MELD JE AAN