Ouderschapsbemiddeling2020-11-12T18:41:46+00:00

Ouderschapsbemiddeling

Ouderschapsbemiddeling breda

Wanneer je al enige tijd gescheiden bent, kan het lastig zijn gezamenlijk het ouderschap over jullie kind(eren) vorm te blijven geven. Los van elkaar blijken jullie bijvoorbeeld toch anders in bepaalde opvoedingskwesties te staan of één van jullie blijkt het lastig te vinden om eerder gemaakte afspraken na te komen. Ook komt het voor dat de komst van een nieuwe partner verandering brengt of dat de kinderen signalen afgeven over de thuissituatie van de andere ouder die jou zorgen baren. Dit soort zaken kunnen lastig zijn om met elkaar te bespreken, zeker wanneer er inmiddels al een sfeer van strijd is ontstaan.

Dergelijke spanningen hebben impact op het welzijn en de ontwikkeling van de kinderen, maar zeker ook op jouw eigen welbevinden. De kinderen hebben het meeste baat bij ouders die in staat zijn met elkaar over hen te communiceren en in staat zijn met elkaar samen te werken. Het is voor kinderen belangrijk te weten dat hun ouders gezamenlijk de ouderlijke verantwoordelijkheden dragen en dat het goed is dat zij met hun beide ouders plezier hebben en van hen beiden mogen houden.

Wanneer ouders elkaar kunnen vinden in communicatie en samenwerking schept dit voor kinderen een zo veilig mogelijke basis, ook al zijn de ouders uit elkaar. Het is voor kinderen verwarrend wanneer er op beide plekken andere regels gelden of het voelt onveilig als de ene ouder kwaad spreekt over de andere ouder of openlijk uit het oneens te zijn met de andere ouder.

Lukt het jullie niet om tot constructieve communicatie en samenwerking als ouders te komen? Dan kan een traject ouderschapsbemiddeling voor jullie uitkomst bieden. Bij een traject ouderschapsbemiddeling ligt de focus op de belangen van de kinderen, het verbeteren van de onderlinge communicatie en het komen tot (nieuwe) gezamenlijk gedragen afspraken over de kinderen.

Je kunt de keuze om een traject ouderschapsbemiddeling in te gaan gezamenlijk maken of je kunt je ex-partner hiervoor uitnodigen. Wanneer de situatie al verder geëscaleerd is en jullie inmiddels terechtgekomen zijn bij de rechtbank of het Centrum voor Jeugd en Gezin, dan kan het zijn dat je van hen het advies krijgt je aan te melden. Ook via deze weg kun je bij Praktijk MOOS terecht.

Praktijk MOOS zal jullie begeleiden bij het herstellen van jullie communicatie en samenwerking op ouderniveau middels vooraf opgestelde doelstellingen.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de mogelijkheden en/of antwoord op de vraag of ouderschapsbemiddeling in jullie situatie helpend kan zijn, neem dan contact met ons op via 06 14 12 62 34 of joyceferket@praktijkmoos.nlSamen bekijken we wat Praktijk MOOS jullie te bieden heeft.

  • Scheiding van A tot Z geregeld door twee mediators met beiden hun eigen expertise op ouderschap na scheiding en financiën

  • Direct starten

  • MfN-gecertificeerde familiemediators

  • Persoonlijke aanpak op maat en met het oog op de kinderen

Vraag vrijblijvend een gesprek aan

Contact informatie

Praktijk-Moos

MfN Geregistreerd

MfN-Registermediator CMYK

SCHIP aanpaklogomfn-familymediator

Naamloos-1

Menu

MELD JE AAN
Stuur mij een WhatsApp whatsapp