Ouderschapsbemiddeling2019-10-05T16:44:12+00:00

Ouderschapsbemiddeling

Wanneer je gescheiden bent kan het moeilijk zijn om samen ouders van jullie kinderen te blijven.
Het lukt dan bijvoorbeeld niet om zonder strijd en spanningen samen naar een ouderavond te gaan, eerder gemaakte afspraken worden niet nagekomen of het is in de thuissituatie  bij de ene ouder voor de kinderen bijvoorbeeld niet mogelijk om vrijuit over de andere ouder te spreken.
Dergelijke spanningen hebben impact op kinderen. Kinderen houden van hun beide ouders en kunnen in een loyaliteitsconflict komen, wanneer de strijd en spanningen tussen hun ouders voort blijven duren. Dit levert bij kinderen gevoelens van verdriet, boosheid, machteloosheid en onveiligheid op. Ook kan een kind last krijgen van concentratieproblemen op school, waardoor schoolprestaties verminderen. Of moeilijk gedrag laten zien, thuis of in de omgang met leeftijdsgenootjes. Sommige kinderen worden juist uitermate lief, zodat ze hun ouders niet tot last zijn. Allemaal signalen dat uw kind last heeft van de situatie tussen zijn ouders.

Kinderen hebben het meeste baat bij ouders die in staat zijn met elkaar te communiceren en samen te werken. Het is voor kinderen belangrijk te weten dat hun ouders gezamenlijk de ouderlijke verantwoordelijkheden dragen en dat het goed is dat zij met hun beide ouders plezier hebben en hun liefde mogen ervaren.

Lukt het niet om tot samenwerking en gezamenlijk ouderschap te komen, dan kan ouderschapsbemiddeling uitkomst bieden. Bij ouderschapsbemiddeling staan de belangen van de kinderen en het samen vorm geven van de onderlinge communicatie voorop. Onder begeleiding van de ouderschapsbemiddelaar (mediator) gaan jullie met elkaar in gesprek over onderwerpen die voor jullie kinderen van belang zijn. Vragen die hierbij centraal staan zijn; hoe willen jullie als ouders met elkaar omgaan? Wat is er nodig om de strijd te stoppen en de kinderen te kunnen laten profiteren van wat jullie beide als ouders te bieden hebben? Hoe willen jullie met elkaar communiceren en welke afspraken horen daarbij?

In een ouderschapsbemiddelingstraject bij Praktijk MOOS is het mogelijk om kinderen door een kinderpsycholoog te laten begeleiden. Kinderen hebben hiermee een eigen, onafhankelijke plek om te praten over hun beleving van de situatie. Ook krijgen ze praktische handvatten aangereikt om te leren omgaan met de impact die de strijd en spanningen tussen hun ouders op hen heeft. De ouderschapsbemiddelaar en de kinderpsycholoog werken hiervoor nauw met elkaar samen. Wanneer nodig kunnen gesprekken met ouders en kinderen gezamenlijk onderdeel zijn van het traject.

Het doel van ouderschapsbemiddeling is weer samen ouders voor jullie kinderen kunnen zijn met een strijdvrije communicatie op ouderniveau. Zo kunnen de kinderen van jullie allebei houden en zorgeloos verder opgroeien.

Met een verwijzing vanuit de huisarts of een jeugdplan / beschikking van het Centrum voor Jeugd en Gezin kan een traject ouderschapsbemiddeling voor u kosteloos zijn. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op.

  • Direct starten

  • MfN Gecertificeerd familiemediator

  • Gespecialiseerd in gezamenlijk ouderschap na scheiding

  • Scheiden of blijven? Ook mogelijkheden voor relatietherapie

Contact informatie

Praktijk-Moos

  • Wethouder van Haperenstraat 36, 4813 AM Breda

  • 06-1412 6234

  • joyceferket@praktijkmoos.nl

MfN Geregistreerd

MfN-Registermediator CMYK

logomfn-familymediatoreft-logo

Naamloos-1

Menu

MELD JE AAN