Ouderschapsplan2020-04-03T15:42:05+00:00

Ouderschapsplan

Wanneer je als ouders uit elkaar gaat, stopt jullie partnerrelatie maar blijven jullie samen de ouders van jullie kind(eren). Om dit gezamenlijk ouderschap na de scheiding vorm te geven is het bij een echtscheiding verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. Dit geldt ook wanneer je als samenwoner één of meerdere kinderen hebt gekregen.

In het ouderschapsplan nemen jullie de afspraken op over de zorg en opvoeding van jullie kinderen.

Een aantal onderwerpen die worden besproken

  • Waar gaan de kinderen na de scheiding wonen?
  • Hoe verdelen jullie de zorg- en opvoedingstaken?
  • Hoe willen jullie overleggen over de kinderen, of bijvoorbeeld…
  • Hoe regelen jullie de financiën omtrent de kinderen?
  • Hoe willen jullie omgaan met vakanties en feestdagen?

Praktijk MOOS begeleidt ouders bij het bespreken van dit soort vragen, met als doel te komen tot afspraken die constructief en duurzaam zijn. Hierbij is er aandacht voor de onderlinge communicatie, nu en voor de toekomst. Wat doen jullie bijvoorbeeld als er na verloop van tijd een visieverschil ontstaat? In de gesprekken bij Praktijk MOOS wordt stil gestaan bij jullie verschillen en overeenkomsten, om vervolgens te komen tot gezamenlijk gedragen afspraken. In een traject van twee tot vijf gesprekken wordt stap voor stap het ouderschapsplan vormgegeven of aangepast. Het doel van het traject is dat jullie gezamenlijk ouders voor jullie kinderen blijven, zodat zij onbezorgd kunnen opgroeien.

Door Joyce haar jarenlange ervaring als onderzoeker voor de Raad voor de Kinderbescherming in complexe scheidingen en haar werk als Ouderschapsbemiddelaar weet zij als geen ander waar het in de toekomst mis kan gaan tussen ouders.

Met deze kennis heeft zij zich als mediator in Breda gespecialiseerd als begeleider van ouders in een echtscheiding. Zij helpt niet alleen met het tot stand komen van het ouderschapsplan, maar zorgt ook dat jullie nu al gezamenlijk nadenken over lastige situaties die zich in de toekomst voor kunnen doen. Iets wat helaas vaak in andere mediationtrajecten wordt overslagen.

Op deze manier ontstaat een overdacht en duurzaam ouderschapsplan. Maar nog belangrijker: hiermee zijn de verwachtingen tussen jullie over en weer duidelijk, waardoor jullie samen de ouders blijven die jullie kinderen verdienen.

Mediation ->
Ons team ->

Contact informatie

Praktijk-Moos

MfN Geregistreerd

MfN-Registermediator CMYK

SCHIP aanpaklogomfn-familymediator

Naamloos-1

Menu

MELD JE AAN
Stuur mij een WhatsApp whatsapp