Wanneer de Rechtbank je doorverwijst voor mediation2020-05-17T12:34:55+00:00

Wanneer de Rechtbank je doorverwijst voor mediation

Steeds vaker worden ouders door de Rechtbank eerst doorverwezen naar een mediator, voordat de Rechter een uitspraak wil doen in de procedure. Ook wanneer ouders reeds een mediationtraject hebben doorlopen kiest de Rechtbank er voor ze opnieuw naar een mediator door te sturen. De juridische procedure wordt dan aangehouden in afwachting van de resultaten van de mediation.

Niet wat je verwacht wanneer je de stap naar de Rechter al hebt gemaakt. Maar wel logisch…je kent jezelf en je kinderen namelijk zelf het best. Dit betekent dat jullie als ouders het beste weten wat jullie kinderen nodig hebben en welke mogelijkheden jullie als ouders hebben.

In een traject bij Praktijk MOOS krijg je als ouders de ruimte om gezamenlijk de wensen en behoeften van ieder gezinslid af te wegen tegen de mogelijkheden die er zijn. Zo kom je tot afspraken waar jullie gezamenlijk mee akkoord zijn, wat de uitvoering ervan wel zo gemakkelijk maakt.

Praktijk MOOS is in het traject echter niet enkel gericht op oplossingen en afspraken, maar als bemiddelaar kijk ik ook met jullie naar de onderliggende communicatiepatronen en welke veranderingen nodig zijn om in de toekomst zonder tussenkomst van een derde tot afspraken te kunnen komen. Op deze manier zorgen we er samen voor dat jullie gezamenlijk ouders kunnen zijn voor jullie kinderen. Ook al ben je als partners uit elkaar.

Natuurlijk hoef je niet te wachten tot de Rechtbank je voor mediation doorverwijst. Het scheelt veel tijd, geld en energie wanneer je er zelf voor kiest om in mediation te gaan. Een jarenlange juridische strijd blijft dan uit.

  • Scheiding van A tot Z geregeld door twee mediators met beiden hun eigen expertise op ouderschap na scheiding en financiën

  • Direct starten

  • MfN-gecertificeerde familiemediators

  • Persoonlijke aanpak op maat en met het oog op de kinderen

Contact informatie

Praktijk-Moos

MfN Geregistreerd

MfN-Registermediator CMYK

SCHIP aanpaklogomfn-familymediator

Naamloos-1

Menu

MELD JE AAN
Stuur mij een WhatsApp whatsapp