Samengestelde Gezinnen Coaching2020-12-04T14:37:50+00:00

Samengestelde Gezinnen Coaching

Wanneer je na een scheiding gaat samenwonen met een nieuwe partner vormen jij, je kinderen, je nieuwe partner en zijn of haar kinderen een samengesteld gezin. Dit heeft tot gevolg dat er twee gezinsculturen bij elkaar komen. Het blijkt in de praktijk vaak een behoorlijke uitdaging om dit tot een fijn en ontspannen geheel te maken, waarin ieder gezinslid zich prettig voelt.

Als het samenleven spanningen oplevert kan ook de relatie met je partner onder druk komen te staan en de problemen je boven het hoofd groeien. Begeleiding door een Samengestelde Gezinnen Coach kan dan erg fijn zijn. Een Samengestelde Gezinnen Coach is bekend met de lastige situaties die de dynamiek van een samengesteld gezin met zich meebrengt.

samengesteld gezin

Wat doet een Samengestelde Gezinnen Coach?

Het samenvoegen van twee gezinnen en het omgaan met elkaars kinderen stelt je voor heel wat onverwachte situaties. Situaties die zich niet voordoen in een kerngezin. Misschien vinden de kinderen van je partner jou bijvoorbeeld wel helemaal niet zo aardig. Of kunnen jullie kinderen niet goed met elkaar opschieten. Misschien vind je dat de andere ouder ze niet goed opvoedt. Of houden jullie er hele andere regels op na. En dan is er nog de invloed van de ex-partner, die als de ‘andere ouder’ ook invloed heeft op jullie samengestelde gezin.

Joyce kijkt als Samengestelde Gezinnen Coach samen met jou en je partner, en waar mogelijk of gewenst met jullie kinderen, naar vraagstukken als:

 • Waar verlang je naar?
 • Wat heb je als stiefouder de kinderen van je partner te bieden? En wordt dit ook op prijs gesteld?
 • Wat verwacht je van de ander, naar jezelf en naar de kinderen? En kan de ander dit ook bieden?
 • Wat willen de kinderen?
 • Wat vindt ieder van jullie belangrijk? Wat zijn de verwachtingen naar elkaar en wat heeft ieder nodig?

Thema's Samengestelde Gezinnen Coaching

In de gesprekken komen thema’s aan bod die een belangrijke rol spelen in een samengesteld gezin, zoals:
  • Twee culturen bij elkaar in één huis;
  • De ex-partners blijven de ouders van de kinderen die zij samen hebben;
  • De kinderen wonen in twee gezinnen;
  • Het samengesteld gezin heeft een achtergrond van verlies en verdriet;
  • Bloedband en stiefband met elkaar;
  • Er is sprake van meerdere loyaliteiten naast elkaar.

Niet echt thema’s die je als vanzelf met elkaar op de bank bespreekt, maar die wel heel noodzakelijk zijn.

Kunnen jullie wel een goed, verhelderend gesprek gebruiken zodat jullie een succes kunnen maken van jullie samengestelde gezin? Neem dan contact op met Praktijk MOOS. Joyce is, naast echtscheidingsmediator en ouderschapsbemiddelaar, opgeleid tot Samengestelde Gezinnen Coach en kan jullie begeleiden in het bespreekbaar maken van de vraagstukken en thema’s waar je tegenaan loopt in het vormgeven van een samengesteld gezin.
Dankzij haar jarenlange ervaring in haar rol als mediator en ouderschapsbemiddelaar weet zij als geen ander hoe zij jullie kan begeleiden bij het vormgeven van een constructieve communicatie bij moeilijke onderwerpen. Jullie samengestelde gezin kan zeker slagen wanneer jullie communicatie optimaal is.

Contact informatie

Praktijk-Moos

MfN Geregistreerd

MfN-Registermediator CMYK

SCHIP aanpaklogomfn-familymediator

Naamloos-1

Menu

MELD JE AAN
Stuur mij een WhatsApp whatsapp