SCHIP-aanpak2020-11-12T18:40:52+00:00

Ouderschapsbemiddeling breda

SCHIP-aanpak

Een aanzienlijk deel van de echtscheidingen escaleert tot een vechtscheiding. Een ontwikkeling die doorgaans niet door de partners is gekozen, waarbij kinderen veelal de dupe zijn en waarin professionals vaak vastlopen. Echtscheiding genereert rouw. Deze rouw wordt meestal individueel beleefd. Niet zelden wordt voorbijgegaan aan wat beiden daadwerkelijk hebben verloren. Het aantal echtscheidingen dat uitmondt in een vechtscheiding is aanzienlijk. Het woord vechtscheiding heeft de focus op het conflict al in zich. De onderliggende verliesaspecten van de echtscheiding komen daardoor minder in beeld.

SCHIP is het acroniem voor: Samenkomen, Conflict- en Verliesverheldering, Helpend horen, Integratie en Partners in ouderschap.

De SCHIP-aanpak is een postrelationeel rouwtraject dat jullie als ex-partners samen doorlopen, waarin aandacht is voor datgene dat jullie hebben verloren, elkaars kwetsuren en het geschonden vertrouwen met als uiteindelijk doel jullie opnieuw met elkaar te verbinden als ‘partners in ouderschap’. Ooit zijn jullie vol goede moed aan jullie relatie begonnen.  Het zou in feite ook vanzelfsprekend moeten zijn dat, bij het mislopen van de relatie, deze ook samen in alle zorgvuldigheid en respect naar elkaar toe wordt beëindigd.

Opnieuw verbinden in plaats van loslaten

Het is misschien één van de meest hardnekkige misvattingen dat ex-partners elkaar moeten loslaten. Dit is namelijk een onmogelijke opdracht aangezien je elkaar tot in lengte van dagen op alle hoogte en dieptepunten in het leven van je kinderen en van elkaar gaat tegenkomen. Vandaar dat de SCHIP-aanpak er met name op gericht is om jullie als ouders opnieuw met elkaar te verbinden. Een verbinding die recht doet aan de nieuw ontstane situatie. Het spreekt voor zich dat dit geen eenvoudige opdracht is. Het betekent hard werken en bovenal dat jullie beiden gemotiveerd zijn om dit te bereiken. Maar als dit lukt, worden de kinderen gevrijwaard van de keuze tussen papa of mama. Dit zou je toch ieder kind van gescheiden ouders gunnen?

Meer informatie?

Praktijk MOOS kan als SCHIP-behandelaar hierbij behulpzaam zijn. Voor vragen of meer informatie over de SCHIP-aanpak kun je naar de website van de SCHIP-aanpak of je kunt contact opnemen via 06 14 12 62 34 of joyceferket@praktijkmoos.nl. Naast de SCHIP-aanpak bieden wij ook ouderschapsbemiddeling en mediation aan. Ons tarief is terug te vinden op de tarievenpagina.

  • Scheiding van A tot Z geregeld door twee mediators met beiden hun eigen expertise op ouderschap na scheiding en financiën

  • Direct starten

  • MfN-gecertificeerde familiemediators

  • Persoonlijke aanpak op maat en met het oog op de kinderen

Vraag vrijblijvend een gesprek aan

Contact informatie

Praktijk-Moos

MfN Geregistreerd

MfN-Registermediator CMYK

SCHIP aanpaklogomfn-familymediator

Naamloos-1

Menu

MELD JE AAN
Stuur mij een WhatsApp whatsapp