Thuiswerken met je partner: hoe komen jullie de crisis door?
02 april 2020 
1 min. leestijd

Thuiswerken met je partner: hoe komen jullie de crisis door?

Inmiddels geeft het kabinet al een aantal weken het advies om zoveel mogelijk thuis te werken. En we kunnen voorspellen dat dit nog wel even zo blijft.

Dit betekent automatisch veel tijd doorbrengen met het gezin. Het klinkt als een ideale situatie. Maar helaas is dit niet altijd het geval.

De kinderen zijn thuis, dus je hebt ineens de rol van juf/meester erbij gekregen. Het werk gaat ‘gewoon’ door, maar niet zoals je gewend bent. En je partner wil ook opeens al je aandacht. “Ik kan me zelf niet in stukjes snijden” zal in deze tijd meer gezegd worden dan ooit.

Maak duidelijke afspraken

Maak duidelijke afspraken met je partner. Wie helpt de kinderen met school? Wanneer heb je tijd voor heb werk? Wie doet de boodschappen? En de huishoudelijke taken?

Maak een duidelijke planning met elkaar, zodat een ieder weet wat er van hem/haar wordt verwacht. En bespreek dit ook met jullie kinderen.

Blijf in gesprek

Zijn er dingen die je niet prettig vindt op dit moment? Bespreek ze als je even rustig alleen met je partner bent. Heb je zorgen? Deel ze met je partner.

Het is een nare fase waar we in leven, maar de crisis kan wel voor enorme verbinding zorgen en jullie (nog) dichter bij elkaar brengen!

Sluit de dag samen af

Letterlijk alles loopt nu door elkaar. School, werk, huishouden, enz. Zorg dat jij en je partner de dag echt samen afsluiten. Maak er een soort ritueel van. Dit kan samen een filmpje kijken zijn, of een wijntje drinken. Het maakt niet uit, als het voor jullie maar fijn voelt.

Mocht je hulp nodig hebben om samen het gesprek te voeren, dan zijn jullie natuurlijk van harte welkom.

Ik ben bereikbaar op 06 14 12 62 34 of via joyceferket@praktijkmoos.nl

Ik begeleid jullie ook wanneer jullie een samengesteld gezin zijn. Lees hier verder.

Voel je vrij deze blog te delen binnen je netwerk. Bronvermelding wordt op prijs gesteld.

Over de schrijver
Joyce heeft zowel een pedagogische (2002) als een psychologische (2006) HBO-opleiding afgerond. Hierna heeft zij als onderzoeker bij de Raad voor de Kinderbescherming 10 jaar ervaring opgedaan in complexe scheidingssituaties. Tijdens haar werkzame jaren bij de Raad voor de Kinderbescherming heeft zij de opleidingen tot MfN Registermediator gevolgd en afgerond. Vervolgens heeft ze vanuit de gedachte ‘goede begeleiding bij de start van een echtscheiding voorkomt een vechtscheiding’ Praktijk MOOS opgericht. Naast de eerder genoemde opleidingen heeft Joyce ook een Master in de Transactionele Analyse en het diploma tot expert SCHIP-behandelaar. Hiermee heeft zij alles in huis om jullie en jullie kinderen in de periode voor, tijdens en na de scheiding vanuit kennis en kunde te begeleiden. Joyce is een scheidingsbegeleider die werkt vanuit haar missie: wanneer jullie de kinderen geen ouders meer kunnen bieden die gelukkig samen zijn, bied hen dan in ieder geval ouders die gelukkig uit elkaar zijn en als ouders van hun kinderen met elkaar kunnen samenwerken. Nieuw geluk is er natuurlijk niet meteen. Hier gaat een periode van rouw en verdriet aan vooraf, maar ook boosheid en vaak onbegrip, bij alle gezinsleden. Hier kunnen ouders en kinderen vaak wel een steuntje in de rug bij gebruiken. Joyce kenmerkt zich in haar werk door betrokkenheid en empathie, maar ook door regie en eerlijkheid. Ooit zei een cliënt aan het einde van een traject tegen haar: “Jouw begeleiding heeft gevoeld als een warme jas in een stevige storm”. Dit uitspraak raakt direct aan wat Joyce voor haar cliënten wil betekenen. Wat wellicht ook fijn is om te weten, is dat Joyce niet alleen werkt vanuit haar professionele ervaring. Ze is na een relatie en huwelijk van 18 jaar en als ouders van twee kinderen zelf ook gescheiden. Inmiddels is zij moeder in een samengesteld gezin. Dit maakt dat Joyce ook uit eigen ervaring weet hoe moeilijk sommige zaken kunnen zijn en hoeveel emotie er in het geheel van een scheiding meespeelt.
Reactie plaatsen