Mediation2019-10-05T16:32:16+00:00

Mediation bij Scheiding

foto-voor-pagina-medaition-bij-echtscheidingWanneer je uit elkaar gaat moet er veel geregeld worden. Het verdelen van de gezamenlijke woning, het splitsen van de financiën, afspraken over de kinderen. Hier komen veel vragen bij kijken; waar kun je straks wonen, hoe ziet de toekomst eruit, hoe regelen we het goed voor de kinderen?

Als MfN gecertificeerd familiemediator begeleid ik jullie bij alle facetten die een scheiding met zich mee brengt. Zowel de zakelijke kant als de emotionele kant.

Bij een echtscheiding moeten gemaakte afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant en daarnaast, wanneer er sprake is van kinderen, in een ouderschapsplan. Beiden zijn bij wet bepaald. Mijn rol is jullie te ondersteunen bij constructief overleg, zodat jullie samen tot duurzame afspraken komen.

Wanneer Mediation?

Bij de start van een scheiding is het prettig om in het proces begeleid te worden door iemand met kennis van zaken. Onder begeleiding van de mediator doorloop je alles wat nodig is om goed uit elkaar te gaan en worden ieders visie en belangen belicht. Zodoende kom je in gezamenlijk overleg tot beslissingen, waarmee een nieuwe start voor jullie beide mogelijk wordt.

Niet alleen bij de start van een scheiding is mediation een goed idee. Ook als je al langere tijd uit elkaar bent kan mediation zinvol zijn. Bijvoorbeeld op het moment dat eerder gemaakte afspraken vastlopen of wanneer je nooit eerder bent toegekomen aan het samen maken van afspraken.

Daarnaast is een ouderschapsplan geen statisch document; het vraagt om meebewegen met de ontwikkeling van jullie kinderen of met keuzes die op jullie pad als ouders komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verhuizing. Een ouderschapsplan kan op ieder moment opgesteld of herzien worden. Wanneer het lastig blijkt om hier samen uit te komen is het goed een mediator te bezoeken. Praktijk MOOS is gespecialiseerd in gezamenlijk ouderschap na scheiding. De gesprekken richten zich dan voornamelijk op de vraag; hoe kunnen jullie samen ouders voor jullie kinderen zijn? Kijk onder het kopje Ouderschapsbemiddeling voor meer informatie.

Mediation of juridische procedure?

  • De kosten van een mediator zijn aanzienlijk lager, dan wanneer je beide een eigen advocaat inschakelt. Daarbij kunnen de gezamenlijk gemaakte afspraken door één advocaat bij de Rechtbank ingediend worden. Ook dit scheelt aanzienlijk in de kosten.

  • Een juridische procedure neemt veel tijd in beslag. Bij Praktijk MOOS ga je direct samen aan de slag met de zaken die geregeld moeten worden of waarover jullie nog geen overeenstemming bereikt hebben. Al gemaakte afspraken kunnen direct worden opgenomen in de stukken. Mediation scheelt tijd en geld.

  • Direct starten

  • MfN Gecertificeerd familiemediator

  • Gespecialiseerd in gezamenlijk ouderschap na scheiding

  • Scheiden of blijven? Ook mogelijkheden voor relatietherapie

Contact informatie

Praktijk-Moos

  • Wethouder van Haperenstraat 36, 4813 AM Breda

  • 06-1412 6234

  • joyceferket@praktijkmoos.nl

MfN Geregistreerd

MfN-Registermediator CMYK

logomfn-familymediatoreft-logo

Naamloos-1

Menu

MELD JE AAN