arrow_drop_up arrow_drop_down

Over Praktijk MOOS

- Scheiden als partners, samenwerken als partners -

Missie

Nog steeds kiezen mensen er voor zo goedkoop mogelijk online te scheiden. En nog steeds zijn er scheidingsbegeleiders die van mening zijn dat een meerderjarige relatie prima in een maand kan worden afgesloten.

Wij geloven hier niet in. Wij geloven er in dat een langdurige relatie aandacht verdient om juist afgesloten te worden. Om opnieuw te kunnen verbinden als ouders.

Wij geloven erin dat kinderen van gescheiden ouders ook recht hebben op gelukkige ouders. Op ouders die met een goede verstandhouding aanwezig kunnen zijn bij hun afzwemmen, hun afstuderen en hun huwelijk.

En wij geloven er in dat dit alleen kan worden bewerkstelligd als het scheidingsproces zorgvuldig wordt doorlopen.


Jullie verdienen een mediator die over de juiste kennis en ervaring beschikt voor de vraagstukken waar jullie zelf geen kennis van hebben. Daarom kiezen wij er voor het scheidingsproces door twee mediators te laten begeleiden. Joyce met haar kennis over het ouderschap en de communicatie. Berry met zijn ervaring op financieel en juridisch gebied.

Ons team

Joyce Ferket

MfN-familiemediator

ouderschapsbemiddelaar

RFEA

Berry van Zuidam

MfN-familiemediator

Financieel echtscheidingsadviseur

Onze diensten

Mediator Breda

Mediation

Begeleiding bij de echtscheiding of het beëindigen van de samenwoonrelatie. Tijdens het proces zorgen wij dat jullie komen tot een overdracht en duurzaam ouderschapsplan.

Opnieuw verbinden

Ouderschapsbemiddeling

Lastige communicatie, andere ideeën over opvoeding en een gebrek aan wederzijds begrip.

Wij begeleiden jullie bij het herstellen van jullie communicatie en samenwerking op ouderniveau.

Samengestelde gezinnen coaching Breda

Samengestelde gezinnen coaching

Twee gezinsculturen die bij elkaar komen. Het blijkt in de praktijk een behoorlijke uitdaging om dit tot een fijn en ontspannen geheel te maken.

Wij zijn opgeleid om jullie hierin te coachen.

Wat anderen over ons zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Expert op het gebieden van scheiden
Zelfs onder de meest vriendelijke omstandigheden is scheiden heel pijnlijk. De expertise van Berry en Joyce, gecombineerd met een groot empathisch vermogen, gaf ons veel steun en zorgde ervoor dat we alles eerlijk en goed hebben kunnen regelen voor ons beiden en vooral ook voor de kinderen. Je blijft immers voor altijd samen ouders. Het feit dat Berry en Joyce allebei een eigen traject begeleiden, waarbij het zorgtraject wordt losgekoppeld van het financiële en fiscale traject, helpt ook. Het zijn verschillende soorten gesprekken, die je de emotionele curve op wisselende snelheden laten doorlopen. Hierdoor kun je alle bijkomende emoties beter een plekje geven. En ben je sneller in staat te gaan bouwen aan je nieuwe toekomst.
E.D.
Jammer dat we jou niet eerder zijn tegengekomen
Ik ben bij Joyce geweest voor een ouderschapsbemiddelingstraject. Ik vind het jammer dat we niet tijdens het scheidingsproces Joyce als mediator hadden. Gezien haar aanpak nu, denk ik dat de scheiding en het opstellen van het ouderschapsplan beter had verlopen met Joyce als mediator en waren we minder als vijanden uit elkaar gegaan. Hierdoor hadden we het gezamenlijk ouderschap sneller en beter kunnen oppakken en had het niet zover opgelopen als bij het begin van dit traject. Bovenal was dit ook veel fijner voor de kinderen geweest.
C. de R.
Empathie en vakkundigheid
Zeer tevreden over de fijne professionele begeleiding van zowel Joyce als Berry. Hoe lastig een scheiding ook is, zij hebben ons er op een prettige empathische wijze doorheen geloodst en vakkundig begeleidt. Ik zou hen zeer zeker aanbevelen!!
R.V.