Ben jij al ingeschreven voor een huurwoning?
30 november 2020 
1 min. leestijd

Ben jij al ingeschreven voor een huurwoning?

Als scheidingsbegeleider heb ik dagelijks stellen aan tafel die uit elkaar gaan. Dit heeft tot gevolg dat er één en soms twee nieuwe woningen gezocht moeten worden.

Maar als je € 30.000,- verdient kan je maximaal € 130.000,- financieren. Wat koop je daar op dit kan moment nog voor? Waarschijnlijk niet iets waar jij en je kinderen de gewenste ruimte hebben.

Dan maar eens kijken naar het huuraanbod. Particulier zijn er niet veel huizen. De huizen die er zijn hebben een minimale prijs van € 1.000,- per maand. Ook niet echt een reële optie na een scheiding.

De optie sociale huur blijft over. Daar is meer aanbod. Echter, de wachttijden zijn flink. Van 5 jaar tot soms wel 10 jaar voordat je aan de beurt bent.

Ik roep daarom zoveel mogelijk mensen op zich alvast in te schrijven voor een sociale huurwoning. Als je ooit uit elkaar gaat, vergroot dit de kans op een woning.

En ga je niet uit elkaar? Dan ben je de kosten van je inschrijving kwijt. Je praat dan over bedragen van circa. € 10,- per jaar. Daar moet je wel overheen komen.

Nog een laatste tip: bespreek dit met je partner. Het kan erg verkeerd overkomen als jij je opeens hebt ingeschreven voor een huurwoning. Leg uit dat je jezelf niet in een afhankelijke rol wil plaatsen, mocht het ooit mis gaan. Ik ben er van overtuigd dat een open gesprek hierover zorgt voor begrip van hem/haar.

Voel je vrij om dit bericht te delen. Een bronvermelding wordt op prijs gesteld.

Over de schrijver
Berry heeft een achtergrond als financieel planner en zich van daaruit verdiept in de begeleiding bij scheiding. Berry is aangesloten bij de Federatie Financieel Planners (FFP) en werd in 2017 uitgeroepen tot financieel planner van het jaar. Daarnaast is hij geregistreerd financieel echtscheidingsadviseur (RFEA) sinds 2014 en Register-Mediator (MfN) sinds 2017. Voor jullie betekent dit dat Berry vanuit een brede inhoudelijke kennis met jullie mee kan denken in de vraagstukken; woning, alimentatie, pensioenen, toeslagen en vermogen. Alles gericht op hoe jullie beiden na jullie scheiding financieel zo gezond mogelijk verder kunnen. Berry toont zich hierin als een betrokken, oplossingsgerichte en inhoudelijk kundige scheidingsprofessional. Naast de activiteiten als financieel scheidingsmediator verzorgt Berry, als freelance docent bij De Scheidingsdeskundige, trainingen en opleidingen aan financieel professionals, mediators, advocaten en anderen deskundigen op het gebied van scheidingen. Hiermee hoopt hij een bijdrage te kunnen leveren aan de kwaliteit van de scheidingsbegeleiding in Nederland.
Reactie plaatsen