De gevolgen van de Corona-crisis voor alimentatie
16 september 2020 
1 min. leestijd

De gevolgen van de Corona-crisis voor alimentatie

Opeens zit je er middenin”

Opeens zit je er middenin. Vergaande maatregelen van het kabinet. Maatregelen die voor jou directe gevolgen hebben voor het inkomen.

Waarschijnlijk omdat je ondernemer bent. Opdrachten die opeens stoppen. De aanwas van nieuwe opdrachten valt stil. En ga zo maar door. De omzet en daarmee de winst keldert.

Wijziging van omstandigheden

Nu het inkomen is verminderd noemt men dit een wijziging van omstandigheden. En dit is een grond om de alimentatie te herzien. Belangrijk hierbij is dat de terugval in inkomen niet verwijtbaar is. En we kunnen denk ik vaststellen dat jij de Corona-crisis niet jouw schuld is.

Wat te doen?

Je kan bij de rechtbank een herzieningsverzoek indienen. In een juridische procedure zal bekeken worden of het inkomen hersteld kan worden. Óf als ondernemer na het aflopen van crisis, óf wanneer je een baan in loondienst kan krijgen.

Mijn advies zou zijn een procedure te voorkomen. Ga het gesprek met je ex-partner aan. Leg uit welke gevolgen jij voelt van de Corona-crisis. Kijk of je een tijdelijke wijziging overeen kunt komen met een duidelijk evaluatiemoment. Het is ook ik zijn/haar belang dat jij als ondernemer overeind blijft!

Komen jullie er niet samen uit? Neem dan gerust contact op. Ik heb mij als mediator gespecialiseerd in het financiële aspect van een scheiding.

Succes in deze lastige tijd.

Je kan mij voor vragen bereiken via 06-15 10 91 72 of berry@vanzuidammediation.nl

Voel je vrij om dit bericht te delen. Een bronvermelding wordt op prijs gesteld.

Over de schrijver
Berry heeft een achtergrond als financieel planner en zich van daaruit verdiept in de begeleiding bij scheiding. Berry is aangesloten bij de Federatie Financieel Planners (FFP) en werd in 2017 uitgeroepen tot financieel planner van het jaar. Daarnaast is hij geregistreerd financieel echtscheidingsadviseur (RFEA) sinds 2014 en Register-Mediator (MfN) sinds 2017. Voor jullie betekent dit dat Berry vanuit een brede inhoudelijke kennis met jullie mee kan denken in de vraagstukken; woning, alimentatie, pensioenen, toeslagen en vermogen. Alles gericht op hoe jullie beiden na jullie scheiding financieel zo gezond mogelijk verder kunnen. Berry toont zich hierin als een betrokken, oplossingsgerichte en inhoudelijk kundige scheidingsprofessional. Naast de activiteiten als financieel scheidingsmediator verzorgt Berry, als freelance docent bij De Scheidingsdeskundige, trainingen en opleidingen aan financieel professionals, mediators, advocaten en anderen deskundigen op het gebied van scheidingen. Hiermee hoopt hij een bijdrage te kunnen leveren aan de kwaliteit van de scheidingsbegeleiding in Nederland.
Reactie plaatsen