Overvolle Rechtbanken vs. Efficiënte Mediation: Kies voor Snelheid en Regie
01 juli 2024 
1 min. leestijd

Overvolle Rechtbanken vs. Efficiënte Mediation: Kies voor Snelheid en Regie

Wanneer je in een scheiding terechtkomt, kan het aanvoelen als een eindeloos doolhof van procedures en onzekerheden.
De realiteit is dat de rechtbanken momenteel overbelast zijn met eenzijdige scheidingsverzoeken, wat resulteert in een doorlooptijd van naar schatting 9 maanden.
Dit betekent niet alleen maanden van onzekerheid en stress, maar ook een gebrek aan controle over de uitkomst van de scheiding.

De Voordelen van Mediation

Gelukkig is er een alternatief dat sneller en efficiënter is: mediation.
Met mediation kunnen jullie binnen 1 tot 2 maanden alle afspraken rondom de scheiding vastleggen.
Dit betekent dat jullie niet alleen sneller duidelijkheid hebben, maar ook zelf de regie in handen houden over de afspraken.

Minder Stress, Meer Begrip

Een van de grootste voordelen van mediation is dat het proces minder stressvol is.
Omdat jullie samen tot afspraken komen, is er meer wederzijds begrip en worden de oplossingen constructiever.
Dit in tegenstelling tot een juridische procedure waar de uitkomst vaak onvoorspelbaar is en waarbij de communicatie tussen partijen meestal via advocaten verloopt.

Meer Invloed op de Uitkomst

In mediation bepalen jullie zelf de afspraken die het beste bij jullie situatie passen.
Dit zorgt voor maatwerkoplossingen en voorkomt dat een derde partij beslissingen neemt die niet aansluiten bij jullie wensen en behoeften.
Als scheidingsbegeleider zie ik dagelijks de voordelen van mediation: minder stress, sneller duidelijkheid en meer invloed op de uitkomst.

Neem de Regie in Handen

Dit is een extra motivatie om voor mediation te kiezen en zelf de touwtjes in handen te houden. Door te kiezen voor mediation, kiezen jullie voor een respectvolle en efficiënte manier om uit elkaar te gaan, waarbij jullie beiden gehoord worden en de uitkomst zelf kunnen beïnvloeden.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over hoe mediation jou kan helpen?
Neem direct contact op.

Bij Praktijk Moos streven we ernaar om scheidingen zo soepel en respectvol mogelijk te laten verlopen.
Onze ervaring en deskundigheid in mediation helpen jou om deze moeilijke periode met vertrouwen tegemoet te treden.

Over de schrijver
Berry heeft een achtergrond als financieel planner en zich van daaruit verdiept in de begeleiding bij scheiding. In 2017 werd hij verkozen tot financieel planner van het jaar. Als MfN familie-mediator en Geregistreerd EchtscheidingsAdviseur (RES) beschikt hij over een brede inhoudelijke kennis en jarenlange ervaring binnen de scheidingsbegeleiding. Daarnaast is hij als docent verbonden aan het kenniscentrum van De Scheidingsdeskundige en Educatie Online. Hij verzorgt daarbij opleidingsdagen voor advocaten, mediators en financieel professionals die betrokken worden bij het scheidingproces. Hiermee hoopt hij een bijdrage te kunnen leveren aan de kwaliteit van de scheidingsbegeleiding in Nederland.