Hoe betrek je jullie kinderen bij de scheiding?
08 februari 2022 
1 min. leestijd

Hoe betrek je jullie kinderen bij de scheiding?

Bij Praktijk MOOS begeleiden wij ouders die gaan scheiden. Tijdens het proces nemen wij jullie aan de hand mee in de stappen die gezet moeten worden.

Dit doen wij met onze unieke perspectief-methode. Een methode met 4 heldere stappen:

  • Fase 1: afhechten relatie en rouw
  • Fase 2: duidelijkheid en overzicht in financiën
  • Fase 3: in verbinding als gezamenlijke ouders
  • Fase 4: beiden een nieuw toekomstperspectief voor jezelf en jullie kinderen

    Deze methode start in principe pas op het moment dat de beslissing om te gaan scheiden is genomen.
    Tot die tijd zijn wij vaak nog niet in beeld.

Wij merken dat wanneer mensen bij ons komen, zij hun kinderen vaak al op de hoogte hebben gesteld van de komende scheiding.
Om ervoor te zorgen dat kinderen zo min mogelijk last hebben van de scheiding is het belangrijk dat dit zorgvuldig gebeurt.
Zo is het bijvoorbeeld van groot belang dat jullie de boodschap samen vertellen en hiervoor een rustig moment kiezen
Zorg dat je beiden die dag beschikbaar bent voor hun reactie en vragen.

Het is beter dit niet op de slaapkamer van jullie kinderen te vertellen. Het is belangrijk dat dit een veilige plek blijft waar zij zich terug kunnen trekken.

Vind jij het ook belangrijk dat jullie kinderen op de juiste manier worden betrokken in het scheidingsproces?

Wij hebben speciaal voor jullie een e-book geschreven. Dit kun je hier downloaden.

Over de schrijver
Berry heeft een achtergrond als financieel planner en zich van daaruit verdiept in de begeleiding bij scheiding. Berry is aangesloten bij de Federatie Financieel Planners (FFP) en werd in 2017 uitgeroepen tot financieel planner van het jaar. Daarnaast is hij geregistreerd financieel echtscheidingsadviseur (RFEA) sinds 2014 en Register-Mediator (MfN) sinds 2017. Voor jullie betekent dit dat Berry vanuit een brede inhoudelijke kennis met jullie mee kan denken in de vraagstukken; woning, alimentatie, pensioenen, toeslagen en vermogen. Alles gericht op hoe jullie beiden na jullie scheiding financieel zo gezond mogelijk verder kunnen. Berry toont zich hierin als een betrokken, oplossingsgerichte en inhoudelijk kundige scheidingsprofessional. Naast de activiteiten als financieel scheidingsmediator verzorgt Berry, als freelance docent bij De Scheidingsdeskundige, trainingen en opleidingen aan financieel professionals, mediators, advocaten en anderen deskundigen op het gebied van scheidingen. Hiermee hoopt hij een bijdrage te kunnen leveren aan de kwaliteit van de scheidingsbegeleiding in Nederland.